חשיבות בחירת החומרים ואיכותם בתכנון מטבח חדש


כתב: סמי הרשקו, נגר אומן - הרשקו נגרות מעוצבת 

בהמשך למאמרי הקודם, בו דנתי בתשתיות הדרושות לתכנון מטבח חדש, בחרתי לדבר הפעם על החומרים ושיטת הבניה של המטבח, המשפיעים על איכות השימוש ועמידות המטבח לאורך שנים. בבואכם לתכנן את המטבח החדש כדאי לשים לב לפרטים הבאים:

גוף המטבח:

רוב הנגרים יצהירו על גופים מסנדוויץ'. כשמדברים על סנדוויץ', יש טווח לא מבוטל של איכויות וסוגים. הסנדוויץ' הנחשב לאיכותי ועמיד למטבח הוא ליבנה או אוקומה. לכן, כשמבטיחים לכם סנדוויץ', כדאי להתנות את הסוג שלו. מאוד לא מומלץ לייצר גופי מטבח מסיבית או סנדוויץ' זול.
הגוף צריך לעמוד על רגליים מתכווננות. יש עדיין מטבחים שמיוצרים עם "צוקל", שהמשמעות היא העמדת גופי המטבח על מסד שבונים משאריות עץ. דבר זה לא מומלץ ומסוכן לעתיד, שכן, בכדי לפלס את המטבח, דוחפים מתחת לצוקל חתיכות עץ – קלינים. הקלינים מתייבשים או מתנפחים עם השנים ואז המטבח עלול פשוט לצנוח וייווצר מעין חריץ בעייתי ביותר בין השיש לקרמיקה. כדאי לדרוש רגליים תקניות מתכווננות כבסיס למטבח.

גימור הצדדים של החומר נקרא קנט. הקנטים בדרך כלל עשויים PVC ומודבקים תוך כדי בניית הארונות. חשוב מאוד שיהיה קנט עבה ושההדבקה תהיה הדבקת מכונה ולא הדבקה ידנית. זה ימנע התרופפות והתנתקות הקנטים בעתיד.

גב המטבח חייב להיות סנדוויץ' מצופה פורמייקה.

חזיתות ודפנות הגופים:

חזיתות המטבח הן עניין של טעם ותקציב. בחירת החזית חשובה מאוד. יש לקחת בחשבון שהרבה מאוד סוגים של חזיתות נקנות על ידי הנגר מיצרנים מתמחים. חשוב לוודא שמקור החזיתות הוא איכותי ומקצועי ונושא את אחריות היצרן.

חזיתות פורמייקה – מיוצרות בנגריה ברוב המקרים. חשוב להקפיד על איכות הדבקת הקנטים מסביב.

חזיתות עץ מלא -  מיוצרות בדרך כלל אצל יצרן מתמחה. זו  התמחות עם המון ניסיון וידע וממש לא מומלץ לקבל חזיתות שיוצרו בנגריה שלא התמחתה בתחום זה. גימור החזיתות נעשה בד"כ בצביעת לכה. גם פה, יש טווח רחב של רמות גימור ויש לוודא שהגימור נעשה באופן מקצועי לפי הוראות הייצור של יצרן הלכות.

חזיתות שלייף לק – מדובר על צביעה אטומה, לעתים עם אפקטים של שפשוף או גוון על השפשופים, בדרך כלל על תשתית MDF ולעתים על פולימר או עץ מלא. לגבי המראה העיצובי, זה עניין של טעם. באשר לאיכות, כמו בעץ מלא, יש לוודא צביעה איכותית ומקצועית ולא להתפשר.

חזיתות פולימר – נרכשות כמעט תמיד אצל יצרנים עם יכולות גבוהות, עם אחריות יצרן של 3 שנים על החזיתות.

חזיתות זכוכית/אלומיניום וכו' – גם כאן, כמו בשאר המקרים, הנגר מזמין את החזיתות מיצרנים בשוק.

פרזול:

הפרזול של המטבח הוא מרכיב חשוב ביותר לאיכות השימוש ופרמטר די משמעותי בתמחיר. כדאי לוודא שהוא מגיע דרך יבואן מוכר עם תשתית של כח אדם, פריסה ארצית ותמיכה טכנית מקצועית וראויה.

היות שיש פערים באיכויות ובפרטים של הפרזול, חשוב להקפיד לפרט בהסכם ההתקשרות עם הנגר את שם יצרן הפרזול, הדגם המדויק של פריט הפרזול וכו'.

להלן מספר נקודות שיש להקפיד עליהן:

מגירות - חייבות להיות מגירות דופן פח, בעלות יכולת שליפה מלאה עם בולם. עניין השליפה המלאה הוא פרמטר קריטי, היות שאם תהיה שליפה רגילה, נתקשה להגיע לחפצים בעומק המגירה ונסבול מזה כל השנים. דופן פח ובולם גם הם לא נחשבים למותרות בימינו.

צירים – חשוב שיהיו איכותיים ומתאימים לשימוש. יש צירים עם בולם, יש ללא ויש זוויות פתיחה שונות. נגרים מקצועיים יודעים להתאים את הצירים לשימוש מיטבי.

דלתות נפתחות כלפי מעלהקלאפות – יש לשים לב לסוג מתקן ההרמה. לכל יצרן יש מגוון רחב של אפשרויות בטווחי מחיר ואיכות שונים. חשוב להבין את היתרונות והחסרונות ולהחליט בהתאם.

לסיכום – 

איכות המטבח תלויה בפרטים הקטנים. אתם חייבים להיות מעורבים ולהבין את כל הפרטים לפני ההתקשרות עם הנגר. יש לסכם מראש מה מקבלים בדיוק ולבדוק תוך כדי תהליך שקיבלתם את כל מה שסוכם.